نقشه مغزی یا الکتروانسفالوگرافی کمی (QEEG) چیست؟


الکتروانسفالوگرافی کمی (QEEG) که به نام نقشه مغزی نیز شناخته می شود، به یک تجزیه و تحلیل جامع از باندهای فرکانسی اشاره دارد. داده های به دست آمده از آن برای ایجاد نقشه های توپوگرافی رنگی که فعالیت الکتریکی قشر مغز را نشان می دهد مورد استفاده قرار می گیرد.

QEEG ابزاری است که فعالیت الکتریکی مغز را اندازه گیری می نماید به طوریکه اطلاعات حاصل از آن تجزیه و تحلیل پیچیده ای از ویژگی های امواج مغزی مانند فاز، دامنه، قدرت و فرکانس را فراهم می کند. در حقیقت، اختلال در امواج الکتریکی مغز گاهی اوقات ممکن است به تنهایی نشانه اولیه یک نابهنجاری باشد.



چگونه نقشه مغزی بگیرم؟


قبل از ثبت نقشه مغزی لطفا موارد زیر را رعایت بفرمایید.

  • سر و موها و محل اتصال الکترود ها باید کاملاً تمیز بوده و عاری از هرگونه چربی باشد.
  • از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین خودداری شود.
  • از گرسنگی و یا مصرف غذاهای قندی در زمان اجرای نقشه مغزی پرهیز شود.
  • فرد استراحت کرده و دچار بی خوابی نباشد.

نقشه مغزی QEEG چگونه است؟


امواج مغزی بر حسب فرکانس به چند دسته تقسیم می شوند که دامنه هر موج مغزی، شدت فعالیت آن موج مغزی را نشان می دهد در واقع وقتی می گوییم دامنه یک موج مغزی زیادتر یا کمتر از نرمال است، یعنی شدت فعالیت آن موج مغزی بیشتر یا کمتر از نرمال است.

با توجه به تحقیقات بسیار زیادی که در زمینه نقشه مغزی (QEEG) در طی سالیان متعدد انجام شده است یکسری از اختلالات و بیماری ها در نقشه مغزی یا قابل تشخیص یا احتمال تشخیص و تفسیر دارند.

یک موج نسبت به موج دیگری برتری یا غلبه ندارد و بالا و پایین بودن بیش از حد هر کدام از امواج مغزی برای شخص مفید نمی باشد. هر کدام از این امواج به ما کمک می نماید تا با شرایط مختلف مواجه شویم، بنابراین به ما کمک می نماید تا اطلاعات جدید را درک کنیم، یاد بگیریم همچنین به ما در جهت رفع خستگی در آخر یک روز پر استرس کمک می کند.

ثبت نقشه مغزی QEEG با استفاده از بروزترین فن آوری دنیا هیچ گونه عوارض جانبی برای شما نخواهد داشت.


با توجه به تحقیقات بسیار زیادی که در زمینه نقشه مغزی ( QEEG ) در طی سالیان متعدد انجام شده است یکسری از اختلالات و بیماری ها در نقشه مغزی یا قابل تشخیص یا احتمال تشخیص و تفسیر دارند.

به طور مثال با توجه به مطلبی که در سایت غذا و دارو آمریکا قرار گرفته ( لینک FDA ) تشخیص بیش فعالی با توجه به بررسی شدت موج تتا به موج بتا در نقطه CZ مغزی در دست بررسی است. همچنین در اوتیسم تغییر روابط مغزی (Brain Connectivity) در نقشه مغزی مطرح می باشد، بنابر یافته های دانشگاه MIT تغییر امواج آلفا با کمک نوروفیدبک در بهبود توجه و تمرکز تاثیر مثبتی دارد، در اختلال خواب نیز تغییر امواج آلفا مطرح است و سایر موارد مشابه که البته بسیاری در سطح تحقیقات جدید هستند و هنوز جزو تشخیص های قطعی نمی باشند اما در دست بررسی هستند و در دانش شتابان و رو به جلوی دهه های اخیر کاربرد بسیاری دارند.



دنبال ثبت نقشه مغزی هستید؟


ما در مرکز مغز و اعصاب صدای زندگی با استفاده از بروزترین تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری آماده ارائه بالاترین کیفیت خدمات هستیم.

پس همین حالا تماس بگیرید



Comments are closed.