انگیزه چیست و چه اهمیتی دارد؟

انگیزه چیست و چه اهمیتی دارد؟

انگیزه مانند خواسته های انسانی چهره های زیادی دارد.

بی انگیزه بودن غالبا ریشه در افسردگی دارد، به همین علت لازم است برای درمان افسردگی اقدام کنید.

 

ساده ترین تعریف انگیزه در خواستن خلاصه می شود.

   

ما می خواهیم تغییری در رفتار، افکار، احساسات، خودپنداره، محیط و روابط ایجاد کنیم.

   

غالباً مردم می گویند که انگیزه دوام ندارد. خب حمام کردن هم همینطور است – به همین دلیل ما آن را روزانه توصیه می کنیم.

 

انگیزه چیست؟

انگیزه یک روند درونی است. چه آن را محرک و چه یک نیاز تعریف کنیم، انگیزه شرایطی است که در درون ماست و خواهان تغییر است، چه در خود و چه در محیط. هنگامی که ما به این چاه انرژی می پردازیم، انگیزه فرد را به حرکت و جهت مورد نیاز خود برای تعامل با محیط در یک روش تطبیقی ، باز و حل مسئله ای درگیر می کند.

جوهر انگیزه رفتار هدفمند و پرانرژی است. وقتی انگیزه داریم حرکت و اقدام می کنیم.

انگیزه تحت تأثیر ارضای نیاز هایی است که یا برای حفظ زندگی ضروری است یا برای رفاه و رشد. نیاز های فیزیولوژیکی برای غذا، آب و رابطه جنسی (بله رابطه جنسی) برای حفظ زندگی به ارگانیسم و همچنین رضایت از انجام این کار کمک می کند.

نیازهای روانشناختی برای استقلال، تسلط و تعلق، رفتار ما را به همان شیوه هدایت می کند. همانطور که نیاز های موفقیت، قدرت، رستگاری، معنا و عزت نفس نیز این کار را انجام می دهند.

بعضی از این نیاز ها همانند تمام فعالیت های درونی که درگیرش هستیم، به محرک تبدیل می شوند.

محیط و بستر اجتماعی ما از نظر انگیزه بیرونی نقش بسزایی خواهد داشت. ما همچنین با اهداف، ارزش ها و خواسته ها انگیزه خواهیم گرفت تا احساسات خاصی را در ارتباط با برخی حالت های نهایی تجربه کنیم.

بهترین روش برای توضیح انگیزه نشان دادن آن به شکلی است که در زندگی روزمره به نظر می رسد.

در اینجا مثالی از دلایل انگیزشی احتمالی است که شخص می تواند برای تمرین استفاده کند.

 

دلایل استفاده نوع انگیزه مثال هایی از زندگی واقعی: 

تفریح، لذت انگیزه ذاتی دویدن و جست و خیز کودکان فقط برای سرگرمی و لذت است.

   
دلایل استفاده نوع انگیزه مثال هایی از زندگی واقعی
تفریح، لذت انگیزه ذاتی دویدن و جست و خیز کودکان فقط برای سرگرمی و لذت است
چالش شخصی جریان وقتی مهارت های ما برای به چالش کشیدن اهدافمان مناسب باشد، دست به عمل می زنیم
اجبار برای انجام کاری نظارت خارجی ورزشکاران تمرین می کنند چون مربی شان اینطور می خواهد
دستیابی به یک هدف هدف دوندگان تلاش می کنند یک مایل را در ۶ دقیقه یا کمتر طی کنند
مزایای سلامتی ارزش یماران برای کاهش وزن یا تقویت قلب ورزش می کنند
الهام گرفتن نگرش نسبت به خود افراد بقیه را در حال ورزش می بینند و تشویق می شوند که خوشان نیز همان کار را بکنند
پیگیری یک استاندارد عالی تلاش برای دستیابی اسکی بازان در برف تا پاین کوه می روند تا بهترین رکورد قبلی خود را بشکنند
رضایت از انجام کاری به نحو احسن صلاحیت همانطور که افراد در تمرین هایشان پیشرفت می بینند، احساس صلاحیت و کارآیی می کنند
یک تکان عاطفی روند مخالف دویدن تند احساس سرعت و کارایی می دهد، یک پاسخ وجدآور به درد
خلق و خوی خوب تاثیر مثبت بودن در طبیعت می تواند روحیه خوبی ایجاد کند به گونه ای که افراد به طور خودجوش ورزش می کنند ، حتی بدون اینکه دلیل آن را بدانند
تسکین احساس گناه درون فکنی افراد ورزش می کنند زیرا باور دارند این چیزی است که باید انجام دهند تا دیگران را راضی کنند یا احساس گناه خود را تسکین دهند
تسکین استرس و اضطراب کنترل شخصی بعد از یک روز پر استرس ، افراد به سالن ورزشی می روند که از نظر آنها محیطی ساختاری و کنترل پذیر است
گذراندن وقت با دوستان اتکا به دیگران ورزش اغلب یک رویداد اجتماعی است ، زمانی برای لذت بردن از معاشرت با دوستان.
   

تعریف انگیزه در روانشناسی

مطالعه انگیزه در روانشناسی حول ارائه بهترین پاسخ ممکن به دو سؤال اساسی است: چه عواملی باعث ایجاد رفتار می شود و چرا رفتار از نظر شدت آن متفاوت است؟

علم انگیزشی یک علم رفتاری است که به دنبال ایجاد تئوری هایی در مورد آنچه انگیزه انسانی را تشکیل می دهد و چگونگی عملکرد فرایند های انگیزشی است.

انگیزه، هنگامی که در دنیای واقعی بحث می شود و با علم سنجیده می شود، از طریق رفتار، سطح درگیری، فعال سازی عصبی و روانشناسی، قابل مشاهده و تشخیص می باشد.

برخی نیز شامل گزارش خود افراد در این لیست هستند، اما مطالعات نشان می دهد که اینگونه گزارش ها منابع اطلاعاتی قابل اعتمادی نیستند.

 

رفتار

بنابراین انگیزه چگونه رفتار می کند؟ با حضور، شدت و کیفیت.

انگیزه از طریق حرکات و زبان چهره، تلاش زیاد، اگاهی (یا همانگونه که روانشناسان دوست دارند آن را تاخیری کوتاه بنامند) قابل مشاهده است.

حضور انگیزه همچنین می تواند از سطوح پایداری و قاطعیت در انتخاب یک هدف بر هدف دیگر استنباط شود، که در کنار هم اتفاق می افتد و احتمال وقوع بالایی را ایجاد می کند.

 

سطح درگیری

انگیزه همچنین می تواند از سطح درگیری استنباط شود. به عنوان مثال، در یک سناریوی مربیگری یا مصاحبه انگیزشی، یک پزشک ذیصلاح با اشتیاق و سخاوتمندانه در جریان گفتگو (تعامل عاملانه) مشارکت خواهد کرد، ابراز علاقه و لذت (تعامل عاطفی)، پردازش عمیق و توجه به آن (تعامل شناختی) و به این تلاش ها ادامه دهید که گویی زمان و جهان خارج وجود ندارد (درگیری رفتاری). و بله بسیاری از ما این نوع مکالمات را اغلب نداریم.

 

انگیزه از دید روانشناسی

از نظر روانشناسان و روانپزشکان پنج انگیزه روانشناختی وجود دارد:

 

عبارات روانشناختی

  • فعالیت هورمونی: مواد شیمیایی موجود در بزاق یا خون ، مانند کورتیزول (استرس) یا کاتکول آمین ها (واکنش ستیز یا گریز).
  • فعالیت قلبی عروقی: انقباض و انبساط قلب و عروق خونی (همانطور که در پاسخ به یک انگیزه جذاب یا یک کار دشوار / چالش برانگیز ایجاد می شود).
  • فعالیت چشمی: رفتار چشم – اندازه مردمک (میزان فعالیت ذهنی)، چشمک زدن چشم (تغییر حالات شناختی) و حرکات چشم (فکر بازتابی).
  • فعالیت الکترودرمی: تغییرات الکتریکی روی سطح پوست (همانطور که در پاسخ به یک رویداد مهم یا تهدیدآمیز ایجاد می شود).
  • فعالیت اسکلتی: فعالیت عضله ، مانند حالات صورت (احساس خاص)، حرکات بدنی یا تغییر وزن شخص در حین مکالمه خسته کننده (تمایل به ترک).
 

فعال سازی مغز

درست مانند تغییرات در رفتار، درگیری و روانشناسی، فعالیت های مغزی نشانه ظهور و سقوط و حفظ حالت های انگیزشی است. الگوی متفاوتی از فعالیت عصبی با هر انگیزه و احساسات وجود دارد. به عنوان مثال، هیپوتالاموس هنگام تشنگی فعال می شود و وقتی احساس انزجار می کنیم، فعالیت اینسولار مغز افزایش می یابد.    

انواع انگیزه

محققان از تجهیزات پیشرفته مانند الکتروانسفالوگرافی (EEG) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای مشاهده، تشخیص، نظارت و اندازه گیری فعالیت عصبی مغز استفاده می کنند.

همه اینها را در کنار هم قرار می دهیم تا به سؤال اولیه پاسخ دهیم که انگیزه چیست، اما از همه مهمتر اینکه چه کاری انجام می دهد.

ما انگیزه را افزایش و ریزش نیاز ها، شناخت و احساسات بیان شده از طریق الگو های رفتاری، میزان درگیری و فعالیت عصبی و روانی در جهت تحقق نتایج اساسی زندگی تعریف می کنیم.

 

مدل انگیزه

به طور خلاصه، انگیزه ها تجربیات درونی در قالب نیاز ها، شناخت ها و احساسات و علل مستقیم و تقریبی عمل با انگیزه هستند.

زمینه های اجتماعی و رویداد های خارجی به عنوان پیش زمینه ی انگیزه هایی مطرح هستند که باعث ایجاد یا تحریک حالات انگیزشی می شوند. انگیزه های ما خود را از طریق رفتار، درگیری، روانشناسی، فعال سازی مغز و گزارش خود بیان، نشان می دهند.

 

فرآیند انگیزه

انگیزه ما، هنگامی که از انگیزه های درونی سرچشمه می گیرد، آنگونه که براساس نیاز ها، شناخت ها و احساسات طبقه بندی می شود، اغلب به عنوان انگیزه ای فوری و قدرتمند تر از بیرونی تجربه می شود.

این تجربیات درونی نمی توانند بدون درجاتی از تأثیر بیرونی اتفاق بیفتند، خواه به صورت پیامد ها، محرک ها و یا اشکال دیگری از فشار که ناشی از بافت اجتماعی محیط ما باشد.

نیاز های فیزیولوژیکی و روانشناختی ما را به سمت خود سوق می دهد، شناخت هایمان، ما را هدایت می کنند و احساسات به اهدافمان شدت و انرژی می بخشند.

هنگامی که ترکیبی از شرایط پیشین و انگیزه های درونی تراز شوند، محیطی مناسب برای درگیری ایجاد می کنند که رفتار عملی را در پی دارد.

هنگامی که این رفتار ها به نوبه خود حالت های انگیزشی و عاطفی بیشتری ایجاد می کنند، از طریق یک حلقه بازخورد مثبت باعث تقویت رفتار می شوند و احتمال تکرار را افزایش می دهند.

بزرگترین دزدی که این جهان تاکنون به خود دیده، تعلل است و هنوز هم کنترل امور را در دست دارد.

 

چرخه انگیزه

انگیزه یک فرآیند پویا است و انگیزه های ما با گذشت زمان تغییر می کند.

افزایش و کاهش با تغییر شرایط و با گذشت زمان، انگیزه ها به جریان مداوم رفتار کمک می کند.

برای پیچیده تر کردن امور، ما در هر نقطه از زمان با انگیزه های مختلفی هدایت می شویم.

یکی از انگیزه ها، که معمولاً از نظر موقعیتی مناسب است، قوی ترین خواهد بود و توجه ما را به خود جلب می کند، در حالی که انگیزه های دیگر مطیع هستند و نسبتاً خفته.

اگرچه به طور معمول قویترین انگیزه بیشترین تأثیر را در رفتار ما خواهد گذاشت، با تغییر اوضاع، هر انگیزه فرعی می تواند غالب شود.

مثال زیر نشان می دهد که چگونه انگیزه دانش آموزان برای خواندن با گذشت زمان از نظر قدرت متفاوت است و در مقایسه با نیاز به وقت گذراندن با دوستان یا خوردن میان وعده، نسبتاً قوی شروع شده و سپس ضعیف تر می شود.

آگاهی از چگونگی تغییر انگیزه در طول زمان، از اهمیت ویژه ای در هنگام تعیین هدف برخوردار است.

هنگامی که ما مزایای انگیزشی و عملکردی را در مقابل مضرات برای کسانی که هدف کوتاه مدت اتخاذ می کنند، متمایز می کنیم، مانند خوردن کمتر از ۲۰۰۰ کالری در طی یک روز، در مقابل افرادی که هدفی بلند مدت را اتخاذ می کنند، مانند از دست دادن ۲۰ پوند در سال جاری، باید قبل از ارائه توصیه ها نوع فعالیتی را که آنها درگیرش هستند در نظر بگیریم.

اهداف کوتاه مدت برای فعالیت های خسته کننده بهتر عمل می کنند، زیرا آنها با ارائه بازخورد بیشتر در مورد پیشرفت، تعهد را تقویت می کنند که این امر نیز به نوبه خود تلاش بیشتر برای ادامه فعالیت را برمی انگیزد.

انگیزه برای انجام کار های معمول یا خسته کننده می تواند بهبود یابد. با این حال، با ارائه وضوح اهداف و انتخاب در نحوه انجام یک کار.

شفافیت و انتخاب می تواند حس تسلط و استقلال را تحریک کند و هر دو به صورت ترکیبی می توانند انگیزه کلی را افزایش دهند، زیرا نیاز های اساسی روانشناختی را برآورده می کنند.

هنگامی که نوبت به کار های جالب می رسد، یا همانطور که Mihaly Csikszentmihalyi آن ها را به عنوان فعالیت های اتوتولیک فرا می خواند، اهداف بلند مدت بهتر کار می کنند، زیرا آنها اغلب انعطاف پذیری و استقلال بیشتری را در چگونگی دنبال کردنشان فراهم می کنند.

نقاط عطف کوتاه مدت می تواند برای فعالیت های جالب مزاحم باشند.

فعالیت های اتوتولیک در حال حاضر جذاب هستند و ما اغلب به دلیل لذت بردن از انجام آنها به طور ذاتی انگیزه داریم.

اما مهمتر از همه، ما دوست داریم حتی بدون پاداش های خارجی یا مشوق ها، آنها را دنبال کنیم.

اتوتولیک کلمه ای است که از دو ریشه یونانی تشکیل شده است: اوتو (خود) و تول (هدف).

فعالیتی اتوتولیک است که ما به خاطر خودش آن را انجام می دهیم، زیرا تجربه کردنش هدف اصلی است.

   

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *